Finnish Art Agency järjestää uuden APOLLO-mentorointiohjelman 2023 

Finnish Art Agency käynnistää uuden taiteilijoiden suomenkielisen mentorointiohjelman. Ohjelma kestää kuuden kuukauden ajan tammikuusta kesäkuulle 2023. Täydennyskoulutuksessa on mahdollisuus saada käytännön välineitä esimerkiksi omien jumiutuneiden ajatusten, suurilta tuntuvien positiivisten tai pohdituttavien haasteiden kanssa. Osallistujat pystyvät keskittymään heille itselle merkityksellisimpiin ja tärkeisiin aiheisiin ohjatuissa etätyöpajoissa. Työpajoja ohjaa APOLLO-ohjelmassa ratkaisukeskeinen työnohjaaja, certified business coach ja yli 15 vuotta taideasiantuntijan työtä tehnyt Laura Köönikkä, sekä vierailevat asiantuntijat, mm. kuraattori Pirkko Siitari, joka on aiemmin toiminut mm. Helsinki Biennaalin pääkuraattori ja Kiasman johtaja. 

Vuodesta 2015 asti toteutettu kansainvälinen SHIFT -mentorointi toteutetaan edelleen englanninkielisenä suomenkielisen APOLLO-ohjelman rinnalla. “Omien vahvuuksiensa hahmottaminen ja itsensä ymmärtäminen haastaa osallistujia ja uuden oppimista, joten on tärkeää, että he voivat keskittyä olennaiseen omalla äidinkielellään jos englanninkielinen työskentely tuntuu vieraalta. APOLLO on mahdollisuus antaa itselleen taiteilijana tilaa tutkia haasteitaan suhteessa omaan uraansa ja käytännön tasolla muuttaa asennettaan ja toimintatapojaan omaan työhönsä turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.”, Laura Köönikkä.

Sekä APOLLO että SHIFT-ohjelmat sisältävät kolme etäkoulutusta Laura Köönikän vetäminen sekä asiantuntijavieraiden ohjaamia tapaamisia. SHIFT:issä keskitytään myös englanninkieliseen ilmaisuun ja taiteilijatekstin merkitykseen sekä konkreettiseen kirjoittamiseen englantilaisten kirjoittamisen ammattilaisten, taidekriitikko, kirjailija Laura Robertsonin ja kirjoittaja Mike Pinningtonin kanssa. Työpajojen sisällöt keskittyvät ammatillisen itsevarmuuden, oman toimijuuden kestävän kasvun ja kirjoittamisen, sanallistamisen merkityksen tutkimiseen sekä harjoituksiin, jotka tukevat jokaisen omaa muutosta. Valmennus on luottamuksellista. 

Ohjelman tarkoituksena on toimia taiteellisen työskentelyn tukena, ja tarjota apua taiteilijan urakehitykseen. Osallistujan on mahdollista olla mukana myös molemmissa ohjelmissa.

Molempiin ohjelmiin ilmoittautuminen päättyy vuoden 2022 lopussa ja ohjelmat toteutetaan verkossa. SHIFT -haku englanninkieliseen ohjelmaan hakuun tästä, APOLLO:n haku alkaa 17.11.2022. Lue lisää APOLLO- ohjelmasta ja ilmoittaudu! laura (a) finnishartagency.com
p. 0505330509