Ilmoittautuminen avoinna taiteilijoiden APOLLO-ohjelmaan. 

Täydennyskoulutuksessa on mahdollisuus saada käytännön välineitä esimerkiksi omien jumiutuneiden ajatusten, suurilta tuntuvien positiivisten tai pohdituttavien haasteiden kanssa. Osallistujat pystyvät keskittymään heille itselle merkityksellisimpiin ja tärkeisiin aiheisiin ohjatuissa etätyöpajoissa. Työpajoja ohjaa APOLLO-ohjelmassa ratkaisukeskeinen työnohjaaja, certified business coach ja yli 15 vuotta taideasiantuntijan työtä tehnyt Laura Köönikkä. Vierailevien asiantuntijoiden kohtaamiset ovat informatiivisuuden lisäksi keskustelevia ja tavoitteena on saada vastauksia  kysymyksiin jotka nousevat osallistujien omista kokemuksista. 
Taiteilijoiden käytännön kysymyksiin, yhteistyötä ja instituutionaalista näkökulmaa avaavat vierailevat asiantuntijat kuraattori Pirkko Siitari ja kuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen.

Pirkko Siitari toimi HAMin näyttelypäällikkönä 2016-2022. Siitari on aiemmin johtanut muun muassa Nykytaiteen museo Kiasmaa (2010–2015), jossa hän toimi myös intendenttinä (2008–2010), Keravan taidemuseota (2004–2008) ja Oulun Pohjoista valokuvakeskusta (1990-luvulla). Siitari on myös ollut Suomen valokuvataiteen museon näyttelypäällikkö (1999–2004). Hän on toiminut kuraattorina muun muassa näyttelyissä Sama meri, Helsinki Biennaali (2021), Katharina Grosse, Chill Seeping from the Walls Gets between Us, HAM (2021), Paweł Althamer, I (am), HAM (2019), Nature as a Playground, Valokuvataiteen museo, Seoul (2018), Alfredo Jaar, Kun runous ei riitä, Kiasma (2014) ja ARS11, Kiasma (2011). Hän opiskeli historiaa ja taidehistoriaa Jyväskylän yliopistossa ja taiteen teoriaa Jan van Eyck Akademissa Maastrichtissa Alankomaissa.

Sanna Karimäki-Nuutinen on Seinäjoella asuva kuraattori ja väitöskirjatutkija. Hän on työskennellyt nykytaiteen parissa vuodesta 2010 lähtien kehittäen kuratoriaalista lähestymistapaansa, jossa keskeistä on tavoite taiteen yhteiskunnallisen merkityksen kasvattamiseen. Hän toimii Seinäjoen taidehallia johtavana taidekuraattorina ja on viime vuosina luotsannut Taidehallin uudistusta ja muuttoa uusiin tiloihin taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan. Vuodesta 2021 lähtien hän on työstänyt kulttuuripolitiikan väitöskirjaprojektia Jyväskylän yliopistossa. Väitöksessään hän tutkii nykytaidenäyttelyä yhteiskuntapoliittisena keskustelijana. Karimäki-Nuutisen tausta on kulttuurituotannossa ja yhteiskuntatieteissä. Aiemmin hän on toiminut mm. Seinäjoki Art & Design Week poikkitaiteellisen tapahtumaviikon toisena perustajana ja tuottajana sekä Bothnia Biennalen taiteellisessa työryhmässä.

Laura Köönikkä on ratkaisukeskeinen työnohjaaja certified business coach, hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta taidehistorian maisteriksi. Köönikkä työskenteli kuraattorina, taiteellisena johtajana ja näyttelypäällikkönä sekä näyttelyamanuenssina vuosina 2003-2020. Nykyään hän keskittyy ainoastaan luovan työn sisältöjä tekevien ammattilaisten kestävään ja positiiviseen jaksamiseen ja kasvamiseen työssään valmentamalla ja työnohjaamalla tiimejä ja johtajia. Kansainvälisellä kuraattorin urallaan hän teki näyttelyitä lukuisten taidemuseoiden ja gallerioiden ohjelmaan mm. Ruotsissa, Irlannissa, Italiassa, Englannissa ja Japanissa. APOLLO-ohjelmassa Laura pitää tammikuun, maaliskuun ja toukokuun työpajat ja on taiteilijoiden tukena koko ohjelman aikana.

Tapaamiset järjestetään etänä eli zoomissa.
Aikataulu: 

11.1.2023 klo 10-13 / Laura Köönikkä
10.3.2023 klo 10-13 / Laura Köönikkä
25.5.2023 klo 10-13 / Laura Köönikkä
Asiantuntijavieraiden Pirkko Siitarin ja Sanna Karimäki-Nuutisen tapaamisajankohdat tarkentuvat myöhemmin, päivämäärät ilmoitetaan vuoden alussa.
Mikäli osallistuja ei pääse mukaan tapaamiseen, hänen on mahdollista katsoa tapaamisen tallenne myöhemmin. 

Valmennus on luottamuksellista, osallistujat allekirjoittavat vaitiolovelvollisuussopimuksen. Ohjelman luottamuksellisuus ja avoimuus vahvistavat jokaisen osallistujan tunnetta siitä, että on uskallus jakaa itselle merkityksellisiä asioita.  Ohjelman tarkoituksena on toimia taiteellisen työskentelyn tukena, ja tarjota apua taiteilijan urakehitykseen.

Kustannus:
6 kuukauden ohjelma 828 euroa sisältäen alv:in (667.74€ + ALV 160.26€)
Maksu viidessä erässä 133,55€ + VAT 32€ TAI yksittäisenä kokonaismaksuna.

Ilmoittaudu mukaan tästä 

Lisätietoja ohjelmasta ja hausta Laura laura (a) finnishartagency.com
p. 0505330509